注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

以博会友,以友辅仁

My experience in CHINA and in U.S.A.

 
 
 

日志

 
 

历史上美国人看见的华人  

2017-08-03 05:25:42|  分类: 2017美国 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

在旧金山街上,看见一组美国人拍摄的华人

历史上美国人眼里的华人 - 霜晨 - 以博会友,以友辅仁

Arnold Genthe (1869 - 1942 ) 阿诺。根特

Born in Germany and trained as a classical scholor。Genthe immigrated to San Francisco in 1895, where he tutored the son of Baron and Baroness J. Henrich von Schroeder. He also bought a camera and taught himself photography.

阿诺。根特出生于德国,在那里接受教育成为传统学者。阿诺。根特1895年移民到旧金山,J。亨里克男爵和男爵夫人聘请他做儿子的家庭教师。同时他买了相机自学摄影。

Fascinated by life in Chinatown, Genthe photographed the teaming streets just a few blocks north of this kiosk. When photograpging, Genthe sometimes hid his camera to allay his subject's fear. To heighten the exoticness of his photographs, Genthe would crop or remove Western elements from his images.

根特被唐人街的生活深深吸引,他只拍摄这个报亭北边的几条街。拍照时,根特还常常把相机隐蔽起来,减少被拍摄者的畏缩。为了提高他照片的异国情调,根特修剪消除图像里的西方元素。
Much of his work was destroyed during the 1906 earthquake and fire. The approximately 200 surviving photographs of Chinatown are the most extensive record of one of the city's most famous neighborhoods.

他的大部分作品毁于1906年的地震和大火。幸存的大约200张唐人街照片是这个城市最有名社区的最佳记录。

Learn more at www.loc.gov/pictures/collection/ogc      更多请看: www.loc.gov/pictures/collection/ogc

Photographs courtesy of the Library of Congress.     照片来自国家图书馆 

A girl in holiday attire, Chinatown, San Francisco, n.d. 节日盛装的女孩,旧金山,唐人街,拍摄日期不详。

历史上美国人眼里的华人 - 霜晨 - 以博会友,以友辅仁

Jewish ballon man, Chinatown, San Francisco, n.d,  犹太人般礼仪文雅的男人,旧金山,唐人街,日期不详

历史上美国人眼里的华人 - 霜晨 - 以博会友,以友辅仁

The fish dealer's daughter, Chinatown, San Francisco, n.d. 鱼贩子的女儿,旧金山,唐人街,日期不详

历史上美国人眼里的华人 - 霜晨 - 以博会友,以友辅仁

Reading wall notices, Chinatown, San Francisco, n. d. 读墙上的告示。旧金山,唐人街,日期不详

历史上美国人眼里的华人 - 霜晨 - 以博会友,以友辅仁

Exhibit desigh by Jeff Petersen.  展览设计Jeff Petersen。

这几张照片拍摄于马路边的小亭子,亭子用途不详。应该是2016年的最后一篇博客,后来因为秫于翻译竟然放下了。今日无事来把它完成。特别要说的是,去年在唐人街看见一个关于唐人街的展览馆,都没有这些照片。那个展览有一些家具一些衣服一些模型,很少照片。感觉中国人在旧金山没留下什么足迹。虽然聚集了那么大的一个唐人街。

  评论这张
 
阅读(9)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017